Ásványok hatásai

Achát

Az achát ásványt már az ókorban is nagy becsben tartották, mint szerencsehozó és védő követ. Erős földelő ásványfajta. Érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremt.  Az achát ereje egyensúlyba hozza a jin és a jangot. Támogatja a fizikai, szellemi és érzelmi egészségünk megfelelő működését. Nyugtató kő, oldja a stresszt, gyógyítja az érzelmi sérülések okozta szívfájdalmakat, fejleszti a szellemi tevékenységet, az emlékezőképességet. Lassan, de annál hatékonyabban fejti ki hatását. Finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ami aztán erősíti az önbizalmunkat. Növeli a szellemi tevékenységet, fejleszti a figyelem-összpontosítást, emlékezőképességet, felfogást. Ez a kristály győzedelmeskedik a negatív beállítottságon. Elnyeli a negatív energiákat, segíti a spirituális fejlődésünket. Csillapítja az elfojtott haragot, táplálja a szeretetet, fokozza a bátorságot. A belső feszültség oldása által biztonságérzetet ad. Védi, tisztítja és stabilizálja az auránkat.  Jó hatással van a szemre. Erősíti a hajszálereket.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Rák, Skorpió

Csakra: Gyökér csakra, Szakrális csakra, Napfonat csakra, Szív csakra, Harmadik szem csakra

Akvamarin

Az Akvamarin a bátorság köve. Nyugtató energiái csökkentik a stresszt, lecsillapítják az elmét, fejlesztik az önkifejezést. Védi az aurát, összehangolja a csakrákat, megtisztítja a torokcsakrát. Harmóniát teremt a környezetében, véd a szennyező anyagok ellen. Hasznos torokfájásra, megduzzadt mirigyekre és pajzsmirigyproblémákra. Összehangolja a hipofízist és a pajzsmirigyet, szabályozza a hormonokat. Általános frissítő hatása van. Erősíti a szervezet tisztító feladatokat ellátó szerveit, jótékonyan hat a szemre, az állkapocsra, a fogakra és a gyomorra.

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Kos, Mérleg, Halak, Vízöntő.

Csakra: torokcsakra

 

Amazonit

Az amazonit a nyugalom köve. Oldja a stresszt, nyugtatólag hat az idegekre. Fizikai szinten blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli a mikrohullámokat és a mobiltelefon kisugárzását. Véd az elektromágneses szennyeződés ellen. Segíti a pozitív gondolkodást. Enyhíti a menstruációs görcsöket. Szétoszlatja a negatív energiákat és az idegrendszeren belüli blokkokat. Kedvező hatása van az értelem és az intuíció együttműködésére. Az amazonit támogatja a szeretetteljes kommunikációt. Ez az a kő, amely lehetővé teszi, hogy egy probléma mindkét oldalát mérlegeld, vagy pedig figyelembe vedd az eltérő nézőpontokat. Egyensúlyban tartja a férfi és a női energiákat. Csökkenti az aggódást és a félelemérzetet. Jó hatással van az anyagcserére, harmonizálja az agyműködést, a vegetatív idegrendszert, a belső szerveket, segíti a békés születést, szülést.

Csillagjegy:  Bika, Mérleg, Nyilas, Vízöntő, Halak

Csakra: Szív csakra, Torok csakra

Ametiszt

Az ametiszt rendkívül hatékony és védelmező kő magas spirituális rezgéssel.  Finoman megtisztítja az aurát, gyógyítja a rajta lévő lyukakat. Véd az asztrális támadás ellen és a negatív energiát szeretetté alakítja át. Szellemileg az: éberség, igazságosság, belső béke, spiritualitás, meditáció köve. Támogatja a tudatosságot, fejleszti az összpontosítási készséget, segít kivédeni az idegen befolyásokat, segíti a tudatos észlelést és a tapasztalatok feldolgozását.  Természetes nyugtató hatású kő, blokkolja a geopatikus stresszt és a negatív környezeti energiákat, oldja a feszültséget. Nyugalma erősíti a magasabb rendű tudatot és a meditációt. Megszünteti a függőséget. Növeli az akaraterőt. Szellemileg segít, hogy kevésbé legyünk szétszórtak, jobban tudjunk összpontosítani és tisztában legyünk a képességeinkkel. Fokozza az emlékezőtehetséget, fejleszti az eltökéltséget. Az ametiszt megkönnyíti a döntéshozatalt egyformán biztosít józan észt és spirituális megérzést. Erősíti az intuíciót. Megszünteti a hiperaktivitás által okozott álmatlanságot és véd az ismétlődő rémálmok ellen, nyugodt alvást biztosít. Az ametiszt elősegíti spirituális fejlődésünket, meditáció alkalmával is használhatjuk, mivel segíti az elmélyülést. Erősíti a vizualizáció képességét. Előzi a haragot, dühöt, félelmet és az aggódást. Fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Az alacsonyabb energiákat a spirituális világ magasabb rezgéseire alakítja át. Tisztítja az aurát.  Az ametiszt serkenti a hormonképződést, összehangolja a belső elválasztású rendszert és az anyagcserét. Erősíti az immunrendszert. Jót tesz a bőrnek, idegeknek, oldja a feszültséget, csökkenti a magas vérnyomást.

Nem szabad használni paranoia és skizofrénia esetén!

Csillagjegy: Kos, Szűz, Skorpió, Nyilas, Vízöntő, Halak

Csakra: Gyökér csakra, Napfonat csakra, Korona csakra

Angelit

Más néven angyalkő. A békét és a testvériességet jelképezi. Oldja a nyugtalanságot, segít megtalálni belső békénket. Neve is sugallja, hogy segíti az angyalokkal való kapcsolódást és kommunikációt. Elősegíti a telepatikus kommunikációt. Erősíti a médiumi képességeket.  Segít abban, hogy megmondjuk a véleményünket, hogy elfogadóbbak legyünk. Semlegesíti a kegyetlenséget. Segít az optimális testsúly kialakításában és megőrzésében. Jó hatása van az erekre.  Egyensúly teremt a test folyadékáramlásában.

Csillagjegy: Halak, Rák, Skorpió

Csakra: Gyökér csakra, Szakrális csakra

Apatit

Minden terület működését fokozza, javítja az étvágyat, az ellenálló képességet, az idegeket, serkenti a gyógyulást. Hasznos a csontritkulásnál, megkönnyíti a csonttörések gyógyulását. A kő segítségével csontritkulás esetében is elérhető a csontsűrűség javulása. Lelki vonatkozásban fokozza az öntudatot, önállóságra, céltudatosságra serkent, erősíti a motivációt.

Csillagjegy: ikrek

Csakra: torok csakra

Aventurin

Egyik legjobb nyugtató, lazító, harmóniát adó kő. Stresszes helyzetekben jól használható. Nyugtatja a szívet és az idegeket. Csillapítja a haragot, ingerültséget. Segíti a döntéshozatalt. Serkenti a felfogóképességet és fokozza a kreativitást. Segít megszabadulni a gondoktól és a visszatérő zavaró gondolatoktól. Csökkenti a dadogást.

Jó hatással van a bőrre, alkalmazható allergia, bőrkiütés, pattanások, ekcéma kezelésére. Hatással van a zsíranyagcserére, így segítheti a felesleges zsírok lebontását. Elősegíti a nyugodt alvást. Erősíti a szívet.

Megnyugvást hoz, csökkenti a haragot, elősegíti a sértett érzelmeink begyógyítását. Serkenti az anyagcserét, csökkenti a koleszterinszintet, segít megelőzni  a szívinfarktust és az érelmeszesedést, enyhítő hatása van a kiütésekre, a gyulladásokra, a leégésre és a napszúrásra. Egyensúlyba hozza a férfi és a női energiát.

Elnyeli az elektromágneses szmogot és véd a környezetszennyezés ellen.

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő

Csakra: Szív csakra

Azurit

Az azurit eloszlatja a stresszt, az aggódást, a bánatot és a szomorúságot, derűsebbé teszi az érzelmeinket. Átváltoztatja a félelmet és a fóbiákat, valamint segít felismerni, hogy miért is foglaltak el olyan fontos helyet az életünkben. Megnyugtatja azt, aki az idegessége miatt túl sokat beszél, vagy bátorítja, aki tartózkodik az önkifejezés bármilyen módjától.Keringési zavarok esetén stabilizáló hatású. Javítja az összpontosító képességet, segít feloldani a gátlásokat, önkritikussá tesz és segít a megmérettetések idején. Az azurit jótékonyan hat a torokproblémákra, az ízületi gyulladásra és az azok más rendellenességeire; kiegyenesíti a gerincoszlopot, míg a sejtekig hatolva helyreállít az aggyal kapcsolatban bármilyen blokkot vagy károsodást. Gyógyítja a veséket, az epehólyagot, a májproblémákat, a lépet, a pajzsmirigyet, a csontokat, a fogakat, a bőrt; és támogatja a méregtelenítést.

Segíti az embrió fejlődését a méhben. Különleges rezgése van az aggyal és a szellemi folyamatokkal: szellemi gyógyító és stresszoldó. Energiával tölti fel a finomtesteket, és újrarendezi a kapcsolatukat a fizikaival, tisztítja a csakrákat.

Csillagjegy: Bak

Csakra: Homlok csakra

Breccsa jáspis

A jáspis minden fajtája úgy is ismert, mint a legkiválóbb gondoskodó. Stresszes időkben támogat és  nyugalmat biztosít. Védelmez. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összhangba hozza a csakrákat és az aurát. Egyensúlyban tartja a jin és a jang energiát. Tisztítja az elektromágneses és környezeti szennyezést. Eltökéltté tesz a célunk megvalósításában. Elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Konfliktushelyzetekben számíthatunk a támogatására. Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és segíti a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet és az ötleteket tettekké alakítja át. Egyensúlyban tartja a test ásványi anyag tartalmát.

A breccsa jáspis az örök szerelem szimbóluma, aki megajándékozza vele  a másikat szeretetet és hűséget adhat és kaphat. A káros sugárzásokat hatástalanítja. Befolyással van a pajzsmirigyműködésre, akár túl, akár alulműködés esetén. Oldja a stresszt. Álmatlanság esetén is használható.

Csillagjegy: Kos, Bika, Rák, Ikrek, Szűz, Skorpió, Oroszlán, Nyilas, Halak, Bak

Fluorit

A tanulás egyik legjobb segítője, összerendezi és feldolgozza az információkat a már meglévő tudást egységbe foglalja a még megtanulandóval, növeli a figyelem-összpontosítást. Segít az új ismeretek hasznosításában, megkönnyíti a gyors gondolkodást. Fokozottan védelmező kristály, különösen pszichikai szinten. Tisztítja és stabilizálja az aurát. Elektromágneses szennyeződés ellen is rendkívül hasznos. Eltávolítja a negatív energiákat és a stressz minden fajtáját.  Ez a legjobb kristály a rendezetlenség bármely formájának a megszüntetésére. Földeli és egyesíti a spirituális energiákat. Erősíti az előítéletektől mentes tárgyilagosságot. Stabilitást hoz a közösségekbe. Segíti a könnyebb tanulást és a gyorsabb gondolkodást, a tanult anyagok gyorsabb, hatékonyabb megértését. Segít az új ismeretek hasznosításában. Növeli magabiztosságot, ügyességet. Elengedi a megkövesedett elképzeléseket, nézőpontokat tágítva segít túllépni a szűklátókörűségen. Érzelmileg stabilizáló hatása van.  A kapcsolatokban az egyensúly fontosságára tanít. Fizikailag erősíti az egyensúly és a koordinációt. Feloldja a letapadásokat, mozgékonyabbá teszi az ízületeket, enyhíti az ízületi gyulladást. Jó hatással van a bőrre.

Csillagjegy: Vízöntő, Halak

Csakra: Torok csakra, Harmadik szem csakra, Korona csakra

Füstkvarc

A füstkvarc a leghatékonyabb kő, hogy ne a „fellegekben” járjunk, ugyanakkor meditáció alatt emeli a rezgéseket. Támogatja a józan, gyakorlatias gondolkodást. Elősegíti a környezet védelmét. Jó ellenszere a stressznek, nagy lelki nyugalmat biztosít, megerősíti az elhatározásokat. Földeli a spirituális energiát, finoman megsemmisíti a negatív rezgéseket, blokkolja a geopatikus stresszt, elnyeli az elektromágneses szmogot. Minden szinten segíti a méregtelenítést és bármilyen káros hatás kiküszöbölését. Pozitív rezgéssel tölti be a teret. Megtanít arra, hogy miként váljunk meg bármitől, ami nem szolgálja a javunkat. A  füstkvarccal növelhető a stressz tűrő  képességünk. Megszünteti az aurába beépült negatív mintákat.

 Csillapítja a félelmet, javítja a depressziós hangulatot, érzelmi megnyugvást biztosít. Tisztítja a gyökér csakrát, így segíti a szenvedély természetes módon való áramlását.  Enyhíti a rémálmokat. A negatív érzéseket szétoszlatja.

Támogatja a pozitív gondolkodást. Feloldja az ellentmondásokat, fokozza a figyelem összpontosítást, csökkenti a kommunikációs nehézségeket. Meditációhoz is jól használható, mivel segíti az átmenetet az alfa és a béta tudatállapot között és a meditációhoz megtisztítja az elmét.

A füstkvarc jótékonyan hat az ivarszervekre, izom- és idegszövetekre, enyhít a nyak és a hát feszültségén. Elősegíti az ásványi anyagok felszívódását, szabályozza a folyadékháztartást.

Csillagjegy: Bak

Csakra: Gyökér csakra

Hegyikristály

A hegyikristály minden gyógy kövek vezére: fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test minden funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.  Általános kristály, minden betegség kezelésére használhatjuk! A test összes funkcióját erősíti! A hegyikristály talán a legismertebb, legszélesebb körben alkalmazott ásvány. Harmonizálja a két agyféltekét. Segíti a figyelem-összpontosítást. Támogatja a személyiségfejlesztést. Jó gondolatokat és szelíd erőt sugároz. Hatásos a teljes testre és harmonikusan oldja fel valamennyi terület blokádjait. Megszünteti az öntudatlan gondolkodási és viselkedési mintákat. Segít a problémákat egyszerű módon megoldani. Feloldja az energiablokkokat. Kiegyensúlyozza az összes csakrát. Megtisztítja, védi, stabilizálja és növeli az auramezőt, lezár rajta bármilyen lyukat. A tisztaság és harmónia megtestesítője. Megteremti a belső egyensúlyt. Segít a tiszta gondolatok megteremtésében. Élénkíti az immunrendszert, használható testi, szellemi és lelki kimerültség esetén is. Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására, erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére. Az általános erősítő és energetizáló hatása mellett tértisztítás, negatív energiáktól való védelem és még számtalan használati lehetősége van, szinte minden területre hatással van.  Meditációhoz használva kiszűri a zavaró tényezőket. Szabályozza az anyagcserét és a vízháztartást, salaktalanít, méregtelenít, tisztítja és védi a légutakat, a beleket és a bőrt.

Csillagjegy: minden csillagjegy

Csakra: minden csakra

Hematit

A hematit jelentős védő hatással rendelkezik. Megteremti  a test, a szellem és a lélek harmóniáját. Erős jang elemmel, egyensúlyba hozza a meridiánokat és helyreállítja a jin egyensúlyát is. Megszünteti a negativitást és megakadályozza, hogy negatívenergiák lépjenek az aurába. nyugalmat és harmóniát teremt. Növeli az önérzetet, magabiztosságot, fokozza az akaraterőt és a megbízhatóságot. Semlegesíti az önkorlátozást, tágítja a lehetőségeket. Jótékony hatású a kényszer és szenvedélybetegségek legyőzésében. Hatékonyan kezeli a mértéktelen evést, minden téren segít a mértéktelenség legyőzésében. Segít abban, hogy tanuljunk a hibáinkból. Javítja a figyelem-összpontosítást és a lényeg meglátását. Erősíti  az emlékezetet. A figyelmet az alapvető szükségletekre irányítja, segíti a problémák megoldását. Segítséget nyújt a matematika és technika tantárgyak tanulásához. rendelkezik. Erősíti és szabályozza a vérellátást. Segítség lehet vérszegénység esetén. Serkenti a vas felszívódását és a vörösvértestek képződését. Fokozza a vesék vértisztító hatékonyságát. Elűzi az aggodalmat, jótékonyan hat álmatlanság esetén.

Csillagjegy: Kos, Skorpió, Bak, Vízöntő

Csakra: Gyökér csakra

Holdkő

Lágy, harmonikus rezgésű ásvány. A holdkő az új kezdetek köve. Hatása leginkább az érzelmek lecsillapításában érvényesül. Fokozza az empátiát.  Segíti a tisztánlátást, erősíti az intuíciót. Nyitottá tesz a sugallatokra. Kiegyensúlyozza a férfi-női energiákat. Csillapítja az indulatosságot. Képessé tesz arra, hogy lehetetlen helyzetekben is feltaláljuk magunkat. Óvatosan kell azonban bánni vele, nehogy hiú ábrándokat keltsen bennünk vágyálmaink teljesüléséről. Csillapítja az érzelmi bizonytalanságot és a stresszt. Stabilizálja az érzelmeket. Fejleszti az érzelmi intelligenciát. Mélyreható érzelmi gyógyulást tesz lehetővé. Elmélyíti az érzéseket. Jól használható holdkórosság ellen. Enyhíti a menstruációs problémákat és a feszültséget. Kiegyensúlyozza a hormonrendszert, ráhangol a bioritmus órájára.  Használható hiperaktív gyerekek megnyugtatására is. Segíti a szaporítószervek működését, kitűnő a menstruációt megelőző tünetekre, gyermekáldásra, szülésre, szoptatásra. Támogatja a tápanyagok felszívódását, csökkenti a méreganyagokat és a folyadék visszatartást.

Csillagjegy: Bak, Rák, Halak

Csakra: Szakrális csakra, Torok csakra

Howlit

Rendkívüli nyugtató hatással bíró kő. Párna alá téve kitűnő ellenszere az álmatlanságnak Kifejezésre juttatja a törekvéseket, legyenek azok akár spirituálisak, akár az anyagi világhoz kötődőek, és hozzásegít az elérésükhöz. Önállóságra, figyelmességre tanít. Életünk önálló irányítására ösztönöz. Segíti cselekedeteink tudatos ellenőrzését. 

Pszichológiailag: türelemre tanít, segít megszüntetni a dührohamot és a fékezhetetlen haragot. Elnyeli a haragunkat és bármit, ami ellenünk irányul. Lehetővé teszi a gáncsoskodásra és az önzőségre való hajlam legyőzését, erősíti a pozitív jellemvonásokat.

A howlit csillapítja az elmét: kitűnő alváshoz és meditáláshoz. Nyugodt és értelmes kommunikációra ösztönöz. Erősíti az emlékezetet és serkenti a tudásszomjat. Megnyugtatja a zavaros érzelmeket, különösen azokat, amelyeket az előző életek okoznak. Felbontja azokat az érzelmeket, amelyek a régi érzelmeket a jelenlegi élethez láncolják.

Egyensúlyban tartja a szervezetben a kalciumszintet, jótékonyan hat a fogakra, csontokra, javítja az egyensúlyérzéket.

Csillagjegy: Ikrek

Csakra: Szakrális csakra, Napfonat csakra

Jade

A jade a tisztaság és a nyugalom jelképe. Szerencsekő.  Keleten a lelki béke bölcsességének a jelképe. Védelmet nyújt, távol tartja az ártalmakat. Azt tartják róla, hogy vonzza a szerencsét. Egyensúlyt teremt a nyugalom és az aktivitás között. Növeli az önállóságot. Kedvet csinál a játékos önmegvalósításhoz. Megszabadít a negatív gondolatoktól, nyugtatja az elmét. Elősegíti az érzelmi felszabadulást, megszünteti az ingerlékenységet. Ötletekre sarkall, egyszerűbbé és érthetőbbé teszi az elvégzendő feladatot. Eltávolítja a méreganyagokat. Fokozza a termékenységet, segítséget jelent szülésnél. Egyensúlyban tartja a vízháztartást és a sav-bázis egyensúlyt. Szabályozza az idegeket a vese és a mellékvese működését, az adrenalin termelést, egyensúlyba hozza  az ásványianyag-háztartást.

A fenti tulajdonságok mellett, a következő színű jade-nak egyedi tulajdonságaik is vannak:

Kék/kékeszöld jade: A béke és az elmélkedés köve. Belső nyugalmat és türelmet segíti elő. Lassú, de biztos fejlődés köve. Segít azoknak, akik önhibájukon kívül érzik magukat túlterhelve.

Zöld jade: Nyugtatja az idegrendszert. Használható a megromlott kapcsolatok harmonikussá tételéhez.

Levendulakék (perzsa) jade: Csillapítja az érzelmi sérülést, belső békét teremt. Érzelmi szinten éleslátásra és józanságra tanít.

Narancssárga (korall jade) jade:  Energiával és örömmel tölt fel. Finoman ösztönöz.

Fehér jade:  A leghasznosabb útra tereli az energiát. Segíti a döntéshozatalt és a legjobb eredmény elérésében.

Sárga jade: Energiával tölt fel, örömöt és boldogságot hoz, ösztönöz.

Csillagjegy: Bika, Rák, Halak, Mérleg

Csakara: Szakrális csakra, Napfonat csakra, Szív csakra

Jáspis

A jáspis minden fajtája úgy is ismert, mint a legkiválóbb gondoskodó. Stresszes időkben támogat és  nyugalmat biztosít. Védelmez. Elnyeli a negatív energiát, tisztítja és összhangba hozza a csakrákat és az aurát. Egyensúlyban tartja a jin és a jang energiát. Tisztítja az elektromágneses és környezeti szennyezést. Eltökéltté tesz a célunk megvalósításában. Bátorrá, dinamikussá tesz, energiát ad. Bátorságot ad a kellemetlen feladatokhoz és szellemileg élénké tesz. Elősegíti az önmagunkkal szembeni őszinteséget. Konfliktushelyzetekben számíthatunk a támogatására. Segíti a gyors gondolkodást, növeli a szervezőkészséget és segíti a feladatok átlátását. Serkenti a képzeletet és az ötleteket tettekké alakítja át. Egyensúlyban tartja a test ásványi anyag tartalmát. A jáspis általános tulajdonságai mellett a vörös jáspis finoman ösztönöz, tisztítja és stabilizálja az aurát, erősíti és méregteleníti a keringési rendszert, a vért, javítja a vérellátást, élénkít, serkenti a keringést és csökkenti a lázat.

Csillagjegy: Kos, Ikrek, Bika, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Rák, Nyilas, Halak, Bak

Csakra: Gyökér csakra, Szakrális csakra, Napfonat csakra, Korona csakra

Kalcedon:

A kalcedon gondoskodó kő, fejleszti a testvériességet, jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Elnyeli a negatív energiát, gondolatokat, érzelmeket majd szétoszlatja azokat, így megelőzi a továbbadását. Harmonikussá teszi és egyensúlyba hozza a testet, elmét, érzelmeket és a lelket. A jóindulat, a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenségeskedés érzetét megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át. Csökkenti az önbizalomhiányt és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Lelkes és nyitott egyéniséggé tesz. Csökkenti a rossz álmokat.

A kalcedon táplálja az anyai ösztönt és serkenti a tejelválasztást. Javítja az ásványi anyagok felszívódását, megakadályozza a lerakódásokat az erekben. Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit. Fokozza a fizikai energiát. Jó hatással van a szemre, epehólyagra, csontokra, lépre és a keringési rendszerre.

A fent felsorolt jellegzetességek mellett a kék kalcedon egy kreatív kő, megnyitja az elmét az új ötletek befogadására és segíti az új helyzetek elfogadását. Segít leküzdeni az akadályokat. Szellemi rugalmasságot biztosít, a szavak mesterévé tesz, erősíti a hallgatni tudás képességét és a kommunikációt. Megkönnyíti az idegen nyelvek tanulását és javítja az emlékezetet. A gondtalanság érzését kelti és képessé tesz arra, hogy optimistán tekintsünk a jövőbe. Erősíti az immunrendszert. Serkenti a nyirokáramlást, elűzi az ödémát, gyulladáscsökkentő hatása van. Alkalmazható frontérzékenyzégre és cukorbetegségre.

Csillagjegy: Szűz, Nyilas, Rák, Ikrek, Bak

Csakra: Torok csakra

Kalcit

Hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. A kalcit felgyorsítja, támogatja a fejlődést és a növekedést. Spirituális kő, mely előmozdítja a spirituális fejlődést. A kalcit összekapcsoljaa az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza ezzel az érzelmi inteligenciát. Szembeszáll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten. Megnyugtatja az elmét, felismerésre tanít, ösztönzi az előrelátást.  Fokozza az életörömöt. Serkenti a memóriát. Segít, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Hasznos kő a tanuláshoz is. Csillapítja az érzelmi stresszt, és azt derűvel helyettesíti. Stabilizáló kő, gondoskodik  belső egyensúlyunkról, fokozza az önbizalmat. Tisztítja a kiválasztó szerveket, elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, a mészlerakódásokat viszont feloldja, erősíti a csontokat és az izületeket. Erősíti az immunrendszert. Jó hatással van a bőrre. Tisztítja és új energiával tölti fel a csakrákat.

Csillagjegy: Ikrek, Bak

Csakra: Napfonat csakra

 

Karneol

A karneol bátorságot, stabilitást és állóképességet ad, erősíti a koncentrációt és a kreativitást.
A karneol földies ereje azok számára hasznos, akiknek figyelme könnyen elkalandozik, szétszórtak. Bátorságot ad, elősegíti a pozitív életszemléletet, az üzletben és más ügyekben is sikerre sarkall. Önbizalom erősítő. Tetterőt, bátorságot, állhatatosságot és jókedvet biztosít.  Segíti a meditációt azzal, hogy eltávolítja az oda nem illő gondolatokat. Fokozza az idealizmust, a közösségi érzést és a gyakorlatiasságot, a nehézségek legyőzésére és elképzeléseink energikus képviselésére ösztönöz. Véd az irigységtől, dühtől, csillapítja a haragot.
Jótékonyan hat alkotó- és kreatív képességünkre, továbbá kedvező hatással van az anyagcserére, idegrendszerre, depresszióra, ízületi gyulladásra, csontokra, ínszalagokra. Javítja a szervezet ásványi- és tápanyagfelvételét. Csökkenti a koleszterinszintet. Feszesebbé teszi a kötőszöveteket. Jó hatással van a viszerekre. Fokozza a vitaminok és ásványi anyagok felszívódását. A karneol hat a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet. Meddőség és impotencia esetén oldja az energiablokkokat!

Csillagjegy: Oroszlán, Bika, Szűz, Kos, Ikrek, Vízöntő

Csakra: Gyökér csakra, Szakrális csakra

Kék homokkő

A kék homokkő (habár szintetikus ásvány) mely a napkőből kerül átalakításra nagy nyomáson és hőmérsékleten, ugyanúgy rendelkezik gyógyhatással, mint anyaásványa. A homokkő a testi-lelki átalakulás, rugalmasság köve. Alakváltó kőnek is hívják, hiszen igazodik viselője spirituális energiáihoz, és óvja őt a negatív gondolatoktól.

Korall (vörös)

Ellenálló képesség növelő, vérnyomás stabilizáló hatása van. Szabályozza a nyirokkeringést. Súlyproblémákkal küzdőknek is segít.  Jó hatással van a petefészekre, fokozza a termékenységet és a nemi vágyat, enyhíti a klimaxos panaszokat. A vörös korall energiával tölti fel az egész testet. Elűzi az aggodalmakat, rémálmokat. Kiegyensúlyozottságot teremt. Jótékony hatással van a vérkeringésre, erekre, koleszterinszintre. Az öregkori szellemi leépülést is lassítja. A vörös korall hasznos lehet vérszegénység, keringési zavarok és rendszertelen menstruáció esetén is. Jó hatással lehet a vörös korall meddőség esetén és szülés megkönnyítésében is. Harmóniát teremt, jó hatással van a depresszió ellen. A vörös korall az anyaság szimbóluma.

Csillagjegy:  Halak

Csakra: Gyökér csakra, Szakrális csakra, Szív csakra

Krizokolla

A kommunikáció köve, lényege a kifejezés és a tanítás. Hangsúlyozza, hogy a szavaink és a cselekedeteink a körülöttünk élőkről szólnak. Az együttérzésre segíti ráhangolódni, hiszen a szeretet legtisztább energiájával vibrál. Tökéletes az érzelmi kötelék megerősítésére, a megbocsátás és a béke köve. Ösztönzi az inspirációt és a kreativitást, stabilitást és nagy belső erőt biztosít. A munkahelyi stressz csillapításának legjobb receptje. A kihívásokkal szemben erőt ad, lehet az szakítás, vagy munkahely elvesztése, csillapítja a fájó érzelmeket és segít tovább lépni. Az új kezdetekre inspirál és segít az álmaink megvalósításában is.A kő energiája gyengéd, harmonikus módon működik. Segít a félelem, bűntudat, szorongás enyhítésében és reményt hoz. A krizokolla egy lelki zseblámpa, amely megvilágítja az élet sötét területeit és segít felszínre hozni azt. Segít a negatív gondolatokat megvizsgálni, majd elengedni őket. Egy nagyon hasznos mert segít kifejezni az érzelmeinket, az önkifejezés és a kommunikáció köve. Enyhíti a stresszt és az érzelmi feszültséget. Segít hogy a nehéz helyzeteket pánik nélkül kezeljük, ezért boldogabbá és nyugodtabbá válunk.A Krizokolla segít gyógyítani, a hát a tüdő és a gyomor betegségeit. Enyhíti a reumát, az ízületi gyulladást és enyhíti az ízület fájdalmait. Segít még a magas vérnyomásban, az inzulin termelésben, a pajzsmirigy problémákban. A nőiesség megélésében, a PMS legyőzésében és az egészséges magzati fejlődésben.Az ókori Egyiptomban, a “Bölcs kőnek” nevezték , mert bátorította az elmét. A tárgyalások alatt akik viselték, okos döntéseket hoztak, kompromisszumokkal és kedvező állásfoglalással. Azt mondják, Kleopátra is mindenhol Krizokolla ékszert viselt.

Csakra: Torokcsakra, szívcsakra

Horoszkóp: Vízöntő, Bika

Labradorit

A labradorit mesterkristály, nagyon erős kő. Gyógyhatásai közt tartják számon a hatásos vérnyomáscsökkentő minőséget, de egyesek szerint hormonháztartásra is hat. Védelmező kristálynak tartjuk, az ezoterikus tudás köveként is szoktak rá hivatkozni. Szellemi hatások: elmélkedés, igazság. Lelki hatások: erősíti az intuíciót és a médiumi adottságokat, érzelmi mélységet ad. Mentális hatások: felidézi az elfeledett emlékeket, segít felismerni az illúziókat. Testi hatások: enyhíti a fázósságot, csökkenti a vérnyomást, csillapítja a reumát és a köszvényt

Csillagjegy: Bak, Halak

Csakra: Korona csakra, Torok csakra, Szív csakra

Larvikit

A Labradorit mozaikszerűen és ezüstös-kéken fénylő változata a Larvikit,  felülete jól csiszolt, erősen ezüstösen fénylő.

Méregtelenít. Nyugtatja az idegeket. Vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. Segítségével átláthatóvá válnak a gondolatok és érzelmek fontossági sorrendje. Erősíti a védekező képességet. Egyensúlyban tartja a hormonokat.

Lávakő

A lávakőnek energiát adó hatása van. Salaktalanítja, megtisztítja a sejteket. Általános frissítő és nyugtató hatású. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít és lazítja az izmokat. Segít álmatlanság esetén  és rendkívül jó hatással van a bőrre.  Kedvező  hatással van a vegetatív idegrendszerre. Segítségével fokozható az önbecsülés, kifejezőkészség, és a szeretet képessége. Védő hatása van a negatív energiákkal szemben. Segíti a tiszta gondolkodást, elűzi a pesszimista gondolatokat.

Csillagjegy: Bak, Skorpió

Lodolit

A lodolit egyfajta kvarckristály, amiben zárványok vannak, sokféle színnel és típussal.
Ez a kő nagyon jó meditációs gyakorlatokhoz.
Az energiái hatása meg fog nyilvánulni a vágyainkban, fokozza a kommunikációt más lényekkel, és növeli a sprirituális energiákat.
Növeli a tudást és segít, hogy ne a múltban éljünk.
Ez a kő tele van szeretettel teli energiával és szelíd erővel.
Misztikus kristály, kiváló gyógyító kő, erős gyógyító energiákat ad és energikus váltást, így gyógyulás gyorsabban bekövetkezik.

Csillagjegy:

Csakra: Korona csakra, Torok csakra

Macskaszem

A macskaszem a krizoberill egyik fajtája. Az újrakezdés köve. Könyörületessé, megbocsátóvá, nemes lelkűvé és magabiztossá tesz. Növeli az erőt és a kreativitást. Erősíti az önértékelést. Mentálisan elősegíti, hogy helyesen lássuk a problémát. Érzelmileg segít, hogy megbocsássuk az igazságtalanságot. Mágikus kő. Elősegíti az intuíciót. Eloszlatja a negatív energiát az aurából és védelmet nyújt. Önbizalmat, boldogságot derűt és szerencsét biztosít.Javítja a logikus gondolkodást és segít, hogy könnyebben kezeljük a félelmeket. Rémálmok ellen is hatásos lehet. Jótékonyan hat a szem betegségeire. Oldja az artériák meszesedését. Segíti a méregtelenítést. 

Nem szabad összekeverni a kereskedelmi forgalomba is kapható szintetikus macskaszemmel, mivel az színezett üvegből készül és nincs semmiféle gyógyhatása.

Csillagjegy: Oroszlán

Csakra: Gyökér csakra, Szakrális csakra, Napfonat csakra

Mohaachát

A  mohaachát egy stabilizáló kő, erősen kapcsolódik a természethez. A mohaachát felfrissíti a lelket, és képessé tesz arra, hogy mindenben meglássuk a szépet. Hasznos segítség az időjárás változás és a környezetszennyezés kiváltotta érzékenység csökkentésében. Rendkívül előnyös mindenkinek, aki a mezőgazdaságban dolgozik vagy bármilyen kapcsolatban áll a növényekkel. A mohaachát a születést és a szülést elősegítő kő: támogatják a szülésznők munkáját, enyhíti a fájdalmat és segíti a komplikációmentes szülést. Az új dolgok kezdetének a köve, megszabadít a blokkoktól vagy a spirituális bilincsektől. A gazdagság köve, vonzza a bőséget. Kettős feladatot ellátó kő: a racionális emberek figyelmét ráirányítja a megérzéseikre és fordítva az intuitív embereket hozzásegíti, hogy a gyakorlati világban is feltalálják magukat.  Tudatossá és gyors felfogásúvá tesz, javítja a kommunikációt

Növeli az önbizalmat és erősíti a pozitív jellemvonásokat. Felszabadítja a félelmet és a mélyen gyökerező stresszt. Megszabadít a nyomástól és a terhektől. Fejleszti a kitartást és azt a képességet, hogy jól kijöjjünk másokkal. Erősíti a kitartást.

Támogatja az önkifejezést és a kommunikációt. Egyensúlyba hozza az érzelmeket, enyhíti a stresszt és csökkenti a félelemérzetet. Erősíti a bizalmat és a reményt, fokozottan optimista kő.

Meggyorsítja a betegségekből való felépülést Gyulladáscsökkentő, tisztítja a keringési, a szöveteket és kiválasztó rendszert, serkenti a nyirokáramlást és erősíti az immunrendszert. Felszámolja a bal és jobb agyfélteke közötti egyensúlyhiány okozta stresszt. Jótékonyan hat a fertőzésekre, megfázásra, influenzára, mérsékli a lázat.

Csillagjegy: Rák, Ikrek

Csakra: Gyökér csakra, Szív csakra

Mookait

A mookait egy jáspisfajta.A mookait a jáspis fenti tulajdonságai mellett  a nyugalom érzését kelti, erősíti a lépet, a májat, az immunrendszert, segíti a vér tisztulását és a sebek gyógyulását.

Csillagjegy: Kos, Rák, Bika, Nyilas, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Bak, Halak

Csakra: Gyökér csakra

Obszidián

Az obszidián olvadt láva, amely túl gyorsan hűlt ki, így nem volt ideje kikristályosodni. Rendkívül gyorsan és nagy erővel fejti ki hatását. Megmutatja, miként lehet javítani a káros és az energiákat elszívó körülményeken. Óvatosan kell vele bánni, mivel negatív érzelmeket és kellemetlen igazságokat hozhat a felszínre. Ezekkel szembesülni kell, mert a nyugalom ezután tér ismét vissza. Bármennyire is felzaklató, megoldja véglegesen a problémát és nemcsak átmeneti javulást hoz. Annyira hatékonyan szívja magába a negatív energiákat, hogy elengedhetetlenül fontos, hogy időnként folyó vízben megtisztítsuk. Erős, védelmet nyújtó páncélt képes körénk vonni a negatív hatásokkal szemben. A gyökér csakrától a Föld középpontjához kapcsolódó földelő zsinórral át el: elnyeli a környezetből a negatív energiákat és erősít, amikor arra van szükségünk. Megakadályozza az asztrális támadást és eltünteti a negatív spirituális hatásokat. Spirituálisan megsemmisíti az energia blokkokat, oldja a feszültséget. A lelket a testbe rögzíti. Minden szinten serkenti a fejlődést. Az ismeretlen felfedezésére, új távlatok megnyitására ösztökél. Mentálisan világosságot biztosít a tudatnak, megtisztítja a zavaroktól. Egyértelművé teszi, hogy mi is húzódik meg igazából a mentális kimerültség mögött. Megszünteti a sokkot, traumákat és oldja a gátlásokat. Pszichológiailag megkönnyíti a már idejétmúlt viselkedésminták felismerését, eloszlatja az érzelmi blokkokat és az ősi traumákat, elmélyíti és megtisztítja az érzelmeket. Fejleszti a könyörületesség és a kitartás képességét. Méregtelenít, megszünteti a blokkokat és a feszültséget. Csillapítja az ízületi gyulladással járó fájdalmat, az ízületi problémákat. Csillapítja a feszültséget. Javítja a vérellátást, gyorsítja a sebgyógyulást. Hasznára van a keringésnek, felmelegíti a végtagokat.

Az obszidián általános tulajdonságai mellett a fekete obszidián nagyon erőteljes és kreatív kő. Használata növeli az önuralmat. a fekete obszidián arra kényszerít, hogy szembenézzünk igazi énünkkel és közben a tudatalattink mélyére visz bennünket, a kiegyensúlyozatlanságokat a felszínre hozza és megszünteti azokat, majd rávilágít a rejtett erőnkre. Felnagyít minden negatív energiát, így felismerhetőkké válnak és semlegesíthetjük azokat. Véget vet a hatalommal való korábbi visszaélésnek és minden területen megfelelő célokat tűz ki elénk. A fekete obszidián védelmet nyújtó kő. Elűzi a negativitást és a szeretet nélküli gondolatokat. A változás idején támogatást biztosít. 

Csillagjegy: Skorpió, Nyilas, Bak, Vízöntő

Csakra: Gyökér csakra

Ónix

Az ónix erőt ad, támogatást biztosít zavaros körülmények között és stresszes időszakokban. Az egyéniség fejlesztésével segíti, hogy a saját sorsunkat mi alakítsuk. Fokozza a következetességet és a kitartást. Magabiztosságot ad, csökkenti a szorongást. Könnyelműségre hajlamos embereket stabilabb életszemléletre ösztönöz, önuralmat biztosít. az ónix mentálisan erősít, csillapítja a nyomasztó félelmeket és aggodalmakat. Testen belül egyensúlyban tartja a jin és a jang energiákat. Segít az Univerzumból magunkba szívni azokat az energiákat, amelyekre szükségünk van. Jótékonyan hat a fogakra és csontokra.

Csillagjegy: Bak, Nyilas, Vízöntő

Csakra: Gyökér csakra

Rodonit

A rodonit érzelmileg kiegyensúlyoz és táplálja a szeretetet, az embertársaink iránt érzett bajtársiasságot. Egyensúlyban tartja a jin és a jang energiát. Azt tartják róla, hogy elmélyíti a mantra alapú meditációt és szorosabban összehangolja a lelket a rezgéssel. Támogató energiával látja el a lelket, így gyógyítja az érzelmi sokkot és a pánikot. Jótékonyan hat érzelmi önpusztítás ellen, függőség és zaklatás esetén. Megsemmisíti a múltból származó érzelmi sérelmeket. Elősegíti a megbocsájtást és hogy abbahagyjuk a kivetítést, ne okoljuk partnerünket olyan dolog miatt, amelyek valójában bennünk van meg. Segít felismerni, hogy a visszavágás önpusztító, veszélyes, nyugtalanító helyzetekben segíti a lelki nyugalom megőrzését. Elősegíti a kölcsönös megértést.  Magabiztosságot nyújt és csillapítja a fejetlenséget. Sebgyógyító tulajdonsággal is rendelkezik, elhalványítja a sebhelyeket, az egyik legjobb kő a sérülésekre, rovarcsípésekre, erősíti az izmokat, a szívet, a keringést. Jótékonyan hat a hallószervekre és a csontnövekedésre. Fokozza a termékenységet. Használható ízületi gyulladás, autoimmun betegség esetén is.

Csillagjegy: Bika

Csakra: Szív csakra

Rózsakvarc

A feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Ez a legfontosabb kristály a szívcsakra számára, a szeretet igazi értelmére tanít. Önszeretetre tanít. Biztat, nyugtat és jól használható trauma, krízis idején. Bevonzza a szerelmet, a fennálló kapcsolatokba pedig visszaállítja a bizalmat és a harmóniát. Fokozza a feltétel nélküli szeretetet. Finoman eltávolítja a negatív energiát és szeretetteljes energiával helyettesíti. Javítja a megérzéseket. Emlékeztet céljainkra és fejleszti a fogékonyságot mindenfajta szépségre. A rózsakvarc megszabadít a ki nem mondott érzelmektől. Azoknak, akik eddig érzéketlenek voltak a szeretetre megnyitja a szívét, hogy befogadják a szeretet érzését. Annak pedig, aki szeretett és csalódás ért, enyhíti a bánatát. Lehetővé teszi, hogy megbocsássunk önmagunknak és segít, hogy elfogadjuk és szeressük önmagunkat, hiszen addig, ameddig ez nem megy, igazán másokat se tudunk szeretni. Támogatja az önbizalmat és az önértékelést. Segít rávilágítani az igényeinkre és mások vágyaira. Erősíti a szívet és a keringési rendszert, harmonizálja a szívritmust, méregtelenít. Jó hatással van a vesékre, mellékvesére. Támogatja a nemi szerveket, fokozza a termékenységet.

Csillagjegy: Mérleg, Bika, Rák

Csakra: Szív csakra

Regalit

A regalit az akaraterő, energia köve. Bátorrá, dinamikussá tesz. Élénkíti az elmét.  A testet átmelegíti, serkenti a keringést, csökkenti a lázat. Az ellenállóképességet fokozza, javítja a vérkeringést.

Csillagjegy: Kos, Bika, Ikrek, Rák, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas, Bak, Halak

Szelenit

Szelenit hatása: gerincoszlop, méregtelenítés, védelem, angyali kapcsolat, stresszoldás, meditáció, központi idegrendszer, agyi funkciók. A szelenit ásvány az egyik legfinomabb rezgésű drágakövek közé tartozik. A koronacsakra ásványa, tiszta tudatot biztosít tulajdonosa számára, elérhetővé teszi az angyali tudatot, nyugtatja a lelket. Kitűnő segítő meditációhoz és spirituális tevékenységekhez. Összehangolja a gerincoszlopot, csökkentheti az epilepsziás rohamokat. Méregteleníti a szervezetet és energiát biztosít viselője számára. A szelenit segíthet a központi idegrendszer normális működésében, fokozza az agyi funkciókat és nagyon jó aura tisztító.

Csillagjegy: Bika

Csakra: gyökércsakra,

Fontos, hogy vízben nem szabad tisztítani. Füstöléssel való tisztítás javasolt, cédrussal vagy zsályával.

Szodalit

A szodalit egyesíti a logikát a megérzéssel, a magasabb rendű tudatból a fizikai szintre hozza az információkat. Elmélyíti a meditációt. Segíti, hogy hűek maradjunk önmagunkhoz és kiálljunk meggyőződéseinkért. Erősíti az önbizalmat, önbecsülést. Megszünteti a felesleges bűntudatot, segít felvállalni magunkat. Fokozza a tudatosságot, az idealizmust és az igazságra törekvést.  Általa bensőleg szabadabbnak érezhetjük magunkat. Oldja a bűntudatot. Enyhíti a pánikrohamot. Megtisztít az elektromágneses szennyeződéstől. Elősegíti a racionális gondolkodást, az objektivitást, az érzések szavakba öntését. Nyugtatja az elmét. Erősíti az immunrendszert. Álmatlanság esetén is használható. Használják a látás javítására, szem gyulladására, a pajzsmirigy működési zavaraira. Segíti a folyadékfelvételt, segít a rekedtségen, a lázon, a túlsúlyon és a magas vérnyomáson. Szabályozza a vérnyomást. Segítség lehet vércukorproblémák és ekcéma esetén is. Egyensúlyba tartja az anyagcserét. Erősíti az immunrendszert.

Csillagjegy: Halak, Nyilas, Bak, Kos, Szűz, Oroszlán

Csakra: Harmadik szem csakra

Tejkvarc

A még ki nem kristályosodott hegyikristály tejszerűen átlátszatlan, ebben a formában nevezzük tejkvarcnak, más néven hókvarcnak. Mindenre megfelelő, amire a hegyikristályt használnánk, de hatása később érződik. A hatása ugyanaz csak lassabban és gyengédebben érvényesül. Segít elengedni a nyomasztó felelősségeket és korlátokat. Tökéletes azoknak, akik úgy érzik, hogy kizsákmányolják őket, miközben gyakorlatilag maguk idézik elő ezt a helyzetet, mert szükségük van rá, hogy másoknak szükségük legyen rájuk. Megszünteti a mártíromságot és az örök áldozat szerepét. Fejleszti az együttműködési készséget.

Csillagjegy: minden csillagjegy

Csakra: minden csakra

Tigrisszem

A tigrisszem összekapcsolja a föld energiáját a nap energiájával, ily módon ezzel magas rezgésállapotot hozva létre. Kiegyensúlyozza az alsóbb csakrákat, serkenti a kundalini energia emelkedését. Védelmet nyújtó kő, hagyomány volt, hogy különféle átkok ellen talizmánként hordták. Megmutatja, hogy miként éljünk a hatalommal megfelelően. Megkönnyíti a célok megvalósítását segít megismerni belső erőtartalékainkat és biztosítja a tiszta szándékot. Segíti az elköteleződést. Földeli az akaratot és elősegíti a megnyilvánulását.  Összeköti a két agyféltekét és segít abban, hogy semmi sem kerülje el a figyelmünket. Segít összegyűjteni az információkat és megtalálni közöttük az összefüggést. Elősegíti a dilemmák és belső konfliktusok megoldást, főként azokat, amelyeket a hiúság és csökönyösség idéz elő. Rendbe teszi az önértékelési zavarokat. Segít felismerni a tehetséget, képességeket, de a hibákat is, amelyeket le kellene győzni.  Bármilyen függőségben segít abban, hogy változtatni tudjon az illető az életvitelén. Kiegyensúlyozza a jin és a jang energiát. Energiával tölti fel az érzelmi testet. Csökkenti a depressziót és javítja a hangulatot. Jótékonyan hat a szemre.

Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas

Csakra: Napfonat csakra

Turmalinkvarc

A turmalinkvarc egyesíti a hegyikristály és a turmalin tulajdonságait. Erősíti a test energiamezőjét a külső hatásokkal szemben, eltereli a káros környezeti hatásokat. Megszünteti a megkövesedett mintákat és minden szinten megszünteti a feszültséget. Segít megoldani a lelki tusákat, konfliktusokat. Összehangolja az eltérő és ellentétes elemeket, valamint a kettősségeket, a negatív gondolatokat, és az energiákat pozitívvá alakítja át. Csökkenti a hajlamot arra, hogy kárt okozzunk önmagunkban. Segíti a problémamegoldást. Összehangolja a meridiánokat és a csakrákat. A turmalinkvarc élénken és mozgékonyan tart, segíti a tisztulást, erősíti az idegeket.

Csillagjegy: Bika, Nyilas, Oroszlán

Csakra: Gyökér csakra, Korona csakra

Variszcit:

Mozgósítja az energiatartalékokat, semlegesíti a túlsavasodást, segít gyomorégés, - baj és - fekély, valamint reuma és csúz esetén. Görcsoldóan hat, és megnyugtatja az idegeket. Élénkítő szer kimerültség, krónikus vagy időszakos fáradtság esetén.

Csakra: szakráliscsakra

Csillagjegy: Bika, Ikrek, Skorpió

 

Zoizit-rubin

A rubin-zoizit a feltétel nélküli szeretet, a derűs szív és az angyalok köve.
Mindössze a 18. század végén fedezték fel önálló ásványként.
Elsősorban a here- és a petefészek betegségeire van jótékony hatással, fokozza a termékenységet, a potenciát és méregteleníti a szöveteket.
Erős sejtregeneráló hatású, gyulladásgátló és erősíti az immunrendszert is.
A zoizit semlegesíti a túlsavasodást és támogatja az idegek felépülését.
A rubin-zoizit a szívcsakra ásványa, gyógyítja a szív problémákat, legyen az fizikai vagy akár lelki sérülés.
Támogatja a kapcsolatokat, a személyiségfejlődésünket, és megszünteti a stresszt.
Jótékonyan hat még a tüdőre, a hasnyálmirigyre és a lépre egyaránt.
Lassan fejti ki a hatását, ezért érdemesebb hosszabb távon viselni, ügyelve arra, hogy folyamatosan érintkezzen a bőrünkkel.
Méregtelenít, semlegesíti a gyomorsavtúltengést és enyhíti a gyulladást.
Erősíti az immunrendszert, regenerálja a szöveteket, jótékonyan hat a szívre, a lépre, a hasnyálmirigyre és a tüdőre.
Hathatós segítség komoly betegség,műtétek utáni lábadozás után,mert gyorsan és erőteljesen regenerál.
A negatív energiákat pozitívvá alakítja át, és kapcsolatot teremt a spirituális birodalmakkal.
Segít a saját énünk megnyilvánulásában, így nem kerülünk mások hatása alá, vagy nem próbálunk a normáknak megfelelni.
Lehetővé teszi saját ötleteink megvalósítását,és az ellenállhatatlan,de ártalmas vágyainkat hasznosakká alakítja át.
Megszünteti a letargiát, felszínre hozza az lefojtott érzéseket és érzelmeket, így kifejezhetőkké válnak.
Kreatív kő, az átmeneti zavar után ismét biztosítja a tudat objektivitását.
Segíti a felépülést súlyos betegségekből vagy stresszből.
Fokozza a termékenységet, valamint gyógyítja a petefészek és a herék betegségeit.
Rubinnal kombinálva fokozza a potenciát. Növeli az életerőt és segít legyőzni a lustaságot.
Segít, hogy úgy éljük az életünket, ahogy akarjuk és ne legyünk befolyásoltság alatt.
Energiája szív alapú és ez ösztönzi a pozitív érzéseket, mint a boldogságot és megbecsülést, amit az élettől kapsz.
Serkenti a kreativitást, és segít összpontosítani a valódi céljainkra.
Fokozza a termékenységet és segíti a heréket és petefészket.
Ez a kő egy vibráló energia, ami növelni fogja az energetikai és idegi kapcsolatokat az agy és a szív között.
Ez a kő egy erős lelki természetű, amelyek megváltoztathatják a tudatod, és segít a spirituális tanulásban.

Csakra: Szívcsakra

Csillagjegy: Ikrek

Felhasznált irodalom:

Judy Hall: Kristálybiblia, Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve, Michael Gienger: Gyógyító kövek katalógusa

 

A Webáruházban felsorolt tulajdonságok feltételezettek. A kristályokkal történő holisztikus gyógyítás nem helyettesítheti az orvosi kezelést, ellátást! Az ásvány ékszereket a Webáruház nem gyógyászati célból értékesíti, ilyen célú felhasználásáért felelősséget nem vállal! 

Webáruház készítés